Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

Hematologisch onderzoek

Geeft informatie over rode en witte bloedcellen, over bloedplaatjes, van belang voor diagnostiek van ontstekingen, tumoren, allergiën enz. enz. Dit onderzoek met zeer geavanceerde apparatuur wordt meestal aangevuld met onderzoek van een uitstrijkje van het bloed. Het hematologisch onderzoek wordt uitgevoerd met de Procyte.

Klinisch-chemisch bloedonderzoek

Geeft informatie over de werking van de diverse organen en over de stofwisseling. Met dit onderzoek kunnen we meer dan 20 verschillende bepalingen doen! Het klinisch-chemisch bloedonderzoek wordt uitgevoerd met de Catalist.

Homonale bepalingen

De belangrijkste testen die wij zelf uitvoeren zijn de

  •  progesterontest
  •  T-4 (thyroxine) en TSH-test (schildklierfunctie-onderzoek)

Voor deze onderzoeken beschikken we over de Immulite 2000 XPi, de nauwkeurigste machine die er voor deze testen bestaat.

Bloedonderzoek naar ziekteverwekkers

Met behulp van een aantal Snap-testen kunnen we uw dieren testen op: FeLV, FIV, Borrelia (ziekte van Lyme), hartworm en Ehrlichia. Een positieve uitslag betekent dat uw dier contact heeft gehad met de ziekteverwekker, en mogelijk ziek is.
Tot zover: alles “in eigen huis” dus zeer snel uitslagen!

Diverse andere bloedonderzoeken

Voor sommige bepalingen hebben we nog steeds de hulp van externe laboratoria nodig. U kunt hierbij denken aan onderzoek op bv. herpes (fokkerij!), onderzoek op erfelijke afwijkingen (HCM, PKD) en het bloedgroepenonderzoek bij bepaalde raskatten.

Altijd telefonisch bereikbaar via 0499 - 374 205