Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

De reu

Fokkerijbegeleiding voor eigenaren van een dekreu.

Fokkerijbegeleiding voor eigenaren van een dekreu

  • Uiteraard kunnen wij de vruchtbaarheid van uw reu onderzoeken.
  • Als zich problemen voordoen bij een dekking kunt u onze hulp inroepen, bijvoorbeeld voor een kunstmatige inseminatie.
  • Wij hebben een methode ter beschikking om uw reu wereldwijd in te kunnen zetten voor de fokkerij. Hieronder leest u daar meer over.

U kunt uw reu nu overal ter wereld inzetten!

U, als fokker, weet wat voor een onderneming het is als uw teef gedekt moet worden, en de reu van uw keuze woont in Oostenrijk, Zuid-Duitsland, Midden-Zweden of nog verder weg. Het betekent meestal een paar dagen reizen, hotelkosten, en kost meestal ook nog een paar dagen onbetaald verlof, als je überhaupt al weg kunt van je werk! Voor veel fokkers is dit een reden om uit te kijken naar een andere reu, die wat dichterbij woont.

Buitenlandse fokkers, die úw reu zouden willen gebruiken, hebben ditzelfde probleem! Velen haken af omdat ze geen tijd hebben, of omdat alles gewoon teveel moeite is.

Inmiddels hebben we hier in de kliniek veel ervaring opgedaan met het insemineren van teven met ‘fresh chilled semen’, van reuen uit het buitenland. De resultaten zijn goed, en daarom hebben wij ook voor eigenaren van reuen deze mogelijkheid beschikbaar.

De gang van zaken is in principe eenvoudig:

  1. De eigenaar van de teef in het buitenland laat aan u weten dat zijn/haar teef gedekt moet worden.
  2. U maakt met ons een afspraak om het sperma van uw reu af te laten nemen. Uiteraard zijn dit altijd afspraken op zeer korte termijn, maar voor ons is dat geen probleem. Na overleg kan het ook in het weekend gebeuren.
  3. Na afname wordt het sperma met een speciale buffer verdund, en gekoeld tot ongeveer 5 graden Celsius. Hierna behoudt het sperma minstens een dag of vier zijn bevruchtend vermogen, lang genoeg om iedere plek ter wereld te kunnen bereiken. Het pakket ‘fresh chilled semen’ wordt per koeriersdienst verstuurd.
  4. De eigenaar van de teef gaat met het pakket naar zijn/haar dierenarts (die in het weekend wel bereid moet zijn om dit te willen doen). Deze draagt vervolgens zorg voor het op de juiste manier activeren en opwarmen van het verdunde sperma, waarna de teef geïnsemineerd wordt.
  5. Eventueel kan deze procedure na één of twee dagen herhaald worden, net zoals bij een natuurlijke dekking.
  6. U krijgt het pakket kant en klaar mee en dient zelf te zorgen voor verzending via een koeriersdienst. De kosten hiervan variëren nogal, afhankelijk van bestemming en gewenste bezorgtijd. U kunt alle kosten uiteraard bij het dekgeld optellen en doorberekenen aan de eigenaar van de teef.

Per saldo zal de eigenaar van de teef veel goedkoper uit zijn, dan wanneer hij/zij naar u toe zou komen, en ú bent met één of twee bezoekjes aan onze kliniek klaar.

Altijd telefonisch bereikbaar via 0499 - 374 205