Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

Hulp bij de opvoeding van uw pup

Geplaatst op:

De noodzaak van een goede opvoeding van uw pup blijft ook in deze ‘gekke’ coronaperiode natuurlijk doorgaan. Momenteel merken wij dat er veel pups aangeschaft worden, maar de hondenscholen zijn gesloten of zitten vol.
Wij vinden het als kliniek belangrijk dat de opvoeding van de opgroeiende pup en ‘puber’ wel door blijft gaan. Doordat veel mensen nergens terecht kunnen gaan sommige opgroeiende honden gedragsproblemen vertonen. Sommige pups hebben nu eenmaal wat meer sturing en consequente aanpak nodig dan anderen. Daarom bieden wij puppycursussen aan. Melissa, een van onze dierenartsassistentes, geeft deze lessen. Zij heeft de opleiding Kynologisch instructeur module A en B voltooid. Door de bestaande corona-lockdown kunnen wij op dit moment natuurlijk geen groepslessen geven, maar wij bieden wel privélessen aan. U zult hierbij 45 minuten tot 1 uur trainen samen met de trainster. De puppycursus bestaat uit 8 lessen. Tijdens deze lessen leert u alle belangrijke punten om het opvoeden van uw pup zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij komt aan bod: aandacht, zit, lig, blijf, volgen en nog veel meer commando’s. Daarnaast het socialiseren met vreemde voorwerpen of vreemde situaties, kliniektraining etc.
Zodra de lockdown voorbij is en we weer in groepen les mogen geven zullen wij ook deze weer van start laten gaan.

Ook is het mogelijk om alleen kliniektrainingen te doen. Het komt natuurlijk wel eens voor dat uw hond het spannend vindt in de kliniek of u wilt uw hond graag op een leuke manier laten wennen aan de bezoekjes bij de dierenarts. Doordat u vanaf de puppyleeftijd start met de kliniektrainingen, zal uw hond niet altijd alleen maar vervelende situaties ervaren in de kliniek, maar kunnen de bezoekjes ook als leuk en prettig ervaren worden. Tijdens de kliniektrainingen zal uw hond een keer op de weegschaal gaan, wachten in de wachtruimte, op de spreekkamertafel gezet worden, gewend raken aan aanrakingen etc. Dit wordt uiteraard positief beloond op verschillende manieren. Ook volwassen honden kunnen hieraan deelnemen en in getraind worden. Als u een hond heeft die een ernstige traumatische ervaring heeft opgelopen in een kliniek zal het moeilijk worden om dit helemaal weg te ‘poetsen’. Wel kunnen we samen kijken hoe we hier als dierenarts en eigenaar het beste mee om kunnen gaan zodra u de kliniek moet bezoeken. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Ervaart u thuis of buiten problemen in het gedrag van uw hond? Dan kunt u ook een afspraak maken voor gedragsadvies bij Melissa. Zij neemt dan met u door wat uw ervaringen met de hond zijn en zal gaan kijken of ze u advies kan geven over de manier waarop u daarmee om moet gaan. Mochten de gedragsproblemen heel ernstig zijn, dan zal daar iemand anders, zoals bijvoorbeeld een gedragstherapeut voor ingeschakeld worden.

Neem contact op voor meer informatie

Dierenkliniek den Heuvel staat 365 dagen per jaar voor u klaar!

Neem contact op

Altijd telefonisch bereikbaar via 0499 - 374 205