Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

Hondentraining

Hondentraining van Melissa de Wit bij Dierenkliniek den Heuvel

Puppycursus

Voor de puppycursus kunt u kiezen uit een groepsles of u kunt kiezen voor 1 op 1 privéles.
De puppycursus bestaat uit verschillende onderdelen en u legt hier een goede basis met uw pup. Dit is ook belangrijk voor het opbouwen van een band met uw viervoeter.
Wat we tijdens de lessen gaan doen en de bijhorende kosten leest u hier onder de kopjes groepsles en bij 1 op 1 privéles.  Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een puppyparty. Tijdens de puppyparty leert de pup socialiseren met andere pups en met allerlei leuke attributen zoals een ballenbak, tunnel, tent, verschillende ondergronden etc.

Groepsles

Een groepsles bestaat uit maximaal 8 personen en duurt ongeveer 45 min. Tot maximaal 60 min. Het voordeel van een groepsles is dat uw hond ook leert om zich op u te richten terwijl er andere honden in de buurt zijn. Hij of zij leert dus ook te luisteren naar u terwijl er veel prikkels om de hond heen zijn. Tijdens de groepslessen leert uw hond verschillende commando’s zoals onder andere: Let op, zit, lig, blijf, volgen etc.
Daarnaast gaan we ons bezig houden met het socialiseren met andere pups en met de volwassen hond. Hoe ontmoet ik nou op de juiste manier een andere hond?
Ook is het belangrijk om ons bezig te houden met wat we moeten doen als onze hond een vreemde situatie meemaakt of wat nou als ze iets vreemds tegen komen? Hoe reageren wij hierop als baasje?
Tijdens 1 van de lessen houden we ons ook bezig met kliniektraining.

Kosten: € 15,- per les van 45 tot 60 min. De puppycursus groepsles bestaat uit 8 lessen.

Het complete pakket van de puppycursus dient men in één maal te voldoen. De lessen worden op voorhand al vastgelegd en er mag in de gehele puppycursus 1 keer afgezegd worden. Helaas kan deze les niet ingehaald worden. Het is dus belangrijk dat u op voorhand al weet of u de gehele cursus kunt gaan volgen.

1-op-1 privéles

Tijdens de 1 op 1 lessen is alle aandacht gericht op u en uw pup. De lessen zijn daarom ook afgesteld op het tempo en leerniveau van u en uw pup. De puppycursus bestaat bij de privélessen uit 5 a 6 lessen. De lessen duren 45 min. Tot maximaal 60 min. Omdat de lessen 1 op 1 zijn krijgt u per les heel veel informatie, maar u krijgt daarvoor ook 2 weken de tijd om alles te oefenen en bij de volgende les te herhalen. Per mail krijgt u alles doorgestuurd wat we die les hebben beoefend. Mocht u tussendoor nog vragen hebben over de oefeningen kunt u altijd bellen of mailen. Tijdens de 1 op 1 lessen leert uw pup verschillende commando’s zoals onder andere: Let op, zit, lig, blijf, volgen etc.
Daarnaast gaan we ons bezig houden met het socialiseren met de volwassen hond. Hoe ontmoet ik nou op de juiste manier een andere hond?
Ook is het belangrijk om ons bezig te houden met wat we moeten doen als onze pup een vreemde situatie meemaakt of wat nou als ze iets vreemds tegen komen? Hoe reageren wij hierop als baasje?

Tijdens 1 van de lessen houden we ons ook bezig met kliniektraining.
Ook kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan een puppyparty zodat er ook socialisatie met andere pups is. Dit is ook belangrijk voor de ontwikkeling van uw pup.

Kosten: € 35,- per les van 45 tot 60 min. De 1 op 1 puppycursus bestaat uit 5 a 6 lessen.

Puppyparty

Eens in de zoveel tijd organiseren we een puppyparty. Hiervoor kun je je vrijblijvend aanmelden. Tijdens deze puppyparty zullen er meerdere pups los met elkaar socialiseren. We kijken natuurlijk wel eerst wel pups bij elkaar passen en samen los kunnen spelen. Daarnaast zullen ze ook kennis maken met allerlei leuk attributen zoals een ballenbak, tunnel, tent, zeil en nog veel meer. Een waar paradijs dus voor uw pup!

Kosten voor deelname: € 15,-  per puppyparty van 45 min.

Puppyparty voor een nest

Ook voor fokkers hebben wij de mogelijkheid om met hun eigen gefokte nestje met of zonder moeder hond naar een puppyparty te komen. Hierbij kunnen ze lekker een half uurtje gebruik maken van ons puppyveldje met allerlei leuke attributen zoals een ballenbak, tunnel, tent en nog veel meer.
Wat leert het nest hiervan? Heel veel!
Het gaat hierbij om een autoritje naar een vreemde plek. Dan het puppyveldje met allerlei nieuwe prikkels waarmee ze kennis maken. En weer een autoritje terug. Als fokker zijnde kun je tijdens zo’n half uurtje ook goed beoordelen hoe de karakters aan het vormen zijn van de pups. Durven ze juist heel veel of kijken ze de kat uit de boom? Van elkaar leren ze hier ook heel veel. Als 1 schaap over de dam is volgt vaak de rest! Ook krijgen ze te maken met verschillende ondergronden zodat ze leren om verschillende ondergronden onder hun pootjes te voelen. En er komt een stukje balans aan te pas zoals bijvoorbeeld op een krukje stappen en alle vier de poten op de juiste manier te leren gebruiken. Een half uur vol socialisatie met verschillende prikkels dus!

30 minuten voor € 50,-. Deelname vanaf 7 weken leeftijd mits ze niet ziek zijn.

Gehoorzaamheid beginners

Dankzij de puppycursus maak je natuurlijk een mooie start en leg je een basis in de gehoorzaamheid. Na 8 lessen en de verschillende fases waar de hond in terecht komt kunnen we niet verwachten dat ze perfect gehoorzamen. Na de puppycursus is het dus mogelijk om verder te gaan in de les gehoorzaamheid beginners. Tijdens deze lessen bouwen we onze kennis steeds verder uit en zetten we de puntjes op de i. De lessen zullen iedere week plaats vinden en bestaat uit 8 lessen. Om hier te starten is het wel belangrijk dat je de basis commando’s kent.

Kliniektraining

Deze training kun je op ieder gewenst moment starten. Je kunt dit al van pups af aan starten of op latere leeftijd. Het voordeel als je hier op tijd mee begint is dat de hond gewend raakt aan de kliniek en minder snel stress zal ontwikkelen. Vaak komen we alleen in de kliniek als er iets vervelends met de hond moet gebeuren. Hierdoor kan de hond een negatieve associatie krijgen met de kliniek. Dit is heel lastig te corrigeren. Wel kunnen we het met de kliniektraining nog zo draaglijk mogelijk maken, door het vertrouwen weer langzaam op te bouwen. Je krijgt tijdens deze training handige tips & tricks om de hond steeds meer te laten wennen aan de kliniek. Ik zeg altijd maar “ze hoeven er niet van te houden, maar ze kunnen het wel accepteren!”

Kosten per training: € 10,- Duur  van de training is 10 a 15 min.

Gedragsadvies

Loopt u thuis ergens tegen aan met uw hond als het gaat om zijn gedrag? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor gedragsadvies. Samen kunnen we kijken of ik u kan helpen bij de gedragsproblemen die u ervaart bij de hond zoals bijvoorbeeld: trekken aan de lijn of het opspringen tegen mensen enz. Graag hoor ik van u waar u tegen aan loopt en ik zal u wat handvaten meegeven voor thuis. Soms is het nodig om nog extra trainingen hiervoor in te zetten. Mochten de problemen te groot of ernstig worden sturen wij u uiteraard door naar een passende gedragstherapeut.

Kosten per 15 min.: € 15,-

Neem contact op voor meer informatie

Dierenkliniek den Heuvel staat 365 dagen per jaar voor u klaar!

Neem contact op

Altijd telefonisch bereikbaar via 0499 - 374 205