Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

Preanesthetisch-onderzoek

Een goede voorbereiding voor een ingreep onder narcose begint bij u thuis.

Narcose

U heeft met ons een afspraak gemaakt voor een ingreep bij uw dier. Of dit nu een ingewikkelde buikoperatie of een simpele gebitssanering is, uw dier moet hiervoor onder narcose gebracht worden.

Een goede voorbereiding voor een ingreep onder narcose begint bij u thuis. De dag voor de narcose mag uw dier vanaf 18.00 uur geen eten meer hebben. De waterbak mag blijven staan. De volgende morgen kunt u uw dier tussen 8 en 8.30 uur brengen. Honden s.v.p. van tevoren even uitlaten!

Als u uw huisdier bij ons achterlaat doet u dat in de (terechte) veronderstelling dat hij/zij omringd wordt door de best mogelijke medische zorg. Daarom wordt in ieder geval altijd een lichamelijk onderzoek gedaan voordat het dier in slaap gebracht wordt. Met name wordt hierbij natuurlijk op hart en longen gelet.

Een lichamelijk onderzoek alléén brengt echter niet alle mogelijke problemen aan het licht. Daarom is het van belang dat het lichamelijk onderzoek aangevuld wordt met een bloedonderzoek, zodat we, voordat we beginnen, een goed en volledig beeld van de gezondheidstoestand van uw dier hebben.

Risico's

Net als in de geneeskunde voor mensen, zijn de anesthesie middelen in de diergeneeskunde zeer veilig. De risicos van een narcose zijn voor een gezond dier dan ook minimaal. Als er echter (aan u en ons onbekende) gezondheidsproblemen zijn, kan een narcose bepaalde problemen opleveren.

Vooral de lever en de nieren zijn van groot belang als het gaat om het afbreken en uitscheiden van de narcose middelen. Daarom willen wij van tevoren graag weten hoe deze organen bij onze patiënten werken.Als de bloeduitslagen normaal zijn, kan ons team met een gerust hart uw dier onder narcose brengen en aan de ingreep beginnen. Als de uitslagen afwijkend zijn, kan dit leiden tot de keuze voor een ander narcose middel, en in sommige gevallen tot uitstel van de ingreep, om zodoende eerst de gevonden afwijking te kunnen behandelen.

Indien u GEEN prijs stelt op een bloedonderzoek voorafgaand aan de narcose, kunt u dit aangeven als u het dier komt brengen!

Na afloop van de ingreep wordt u door de behandelend dierenarts gebeld. Hij/zij bespreekt met u hoe alles is gegaan en wat er verder eventueel nog moet gebeuren. Uiteraard kunt u vragen die ondertussen bij u opgekomen zijn op dat moment ook bespreken.

Normaal gesproken gaan onze patiënten op dezelfde dag al weer naar huis. Wij zijn van mening dat een dier zich in z’n eigen omgeving het prettigste voelt, en dat het dier thuis het snelste kan herstellen. Voor die gevallen waarin het niet verantwoord is dat een dier naar huis gaat, hebben we een uitgebreide opname- en verplegingscapaciteit.

U kunt uw dier ophalen tussen 15.00 en 19.00 uur. U krijgt in de regel een brief mee met daarin nogmaals aanwijzingen voor de nabehandeling. Uit ervaring blijkt dat veel mensen het op prijs stellen als de aanbevelingen zoals die in het telefonisch contact met de dierenarts al zijn gedaan nog eens op papier gezet worden.

Altijd telefonisch bereikbaar via 0499 - 374 205