Attentie!! Wegens Corona alleen op afspraak

Meer informatie bij een spoedgeval »

Kat

We besloten om onze nieuwe behandelruimtes geheel en alleen voor katten in te richten

Specifieke aanpak

Katten zijn geen kleine honden, maar ze worden, als ze ziek zijn, vaak wel als zodanig benaderd en behandeld. Ze hebben echter tal van kwalen die je bij honden niet tegenkomt, en die dus om een specifieke aanpak vragen.

Behandelruimte alléén voor katten

De meeste katteneigenaren weten wel hoeveel stress een bezoek aan de dierenarts voor hun dier kan betekenen. Vaak begint het al in de wachtkamer: als je rustig met je katje in de mand zit te wachten komt er ineens zo’n grote hond, die ook nerveus en dus druk is, naast je zitten. Een prima manier om de kat alvast goed zenuwachtig te maken, waardoor het dier op de behandeltafel alweer moeilijker te hanteren is.

Om het bezoek van uw kat aan onze kliniek met zo weinig mogelijk stress te laten verlopen, hebben we besloten om onze nieuwe behandelruimtes geheel en alleen voor katten in te richten!

Katten zijn zeer gevoelig voor allerlei geuren en geluiden. Dat is de reden dat wij onze cliënten die met een kat komen verzoeken om in de aparte wachtkamer voor katten plaats te nemen. Ver van alle hondengeblaf en hondenluchtjes. Direct naast de wachtruimte bevindt zich de nieuwe spreekkamer, waar alleen katten behandeld worden. In deze spreekkamer, en ook in de aparte wachtruimte hangen de bekende Feliway-verdampers, die er voor zorgen dat uw kat zich op z’n gemak gaat voelen.

Bij een aparte behandelruimte voor katten hoort volgens ons ook een katgerichte benadering en behandeling. Door het constant blijven bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van katten proberen wij deze katgerichte aanpak zoveel mogelijk vorm te geven!

Altijd telefonisch bereikbaar via 0499 - 374 205